Blog dels Pescadors del Ribagorçana

Aquest blog, serà el nostre medi de comunicació amb socis i simpatitzants pescadors, que com nosaltres gaudeixen de l’esport de la pesca, convertint-lo en una passió.

Arxiu del blog

dimarts, 17 de gener de 2012

EN CONTRA del "Real Decreto 1628/2011"


NOTA INFORMATIVA:
La Societat de Pescadors Esportius Ribagorçana comuniquem a socis i simpatitzants que l’ultima repoblació de truites realitzada al Coto Ribagorçana NR-017, per la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat de Catalunya, es va realitzar a finals del 2011 amb una quantitat de 400 quilos.
Actualment i donades les circumstancies actuals,
no es pot repoblar amb truita irisada a Espanya, per l’aprovació de forma sosspitosa, precipitada, gens consensuada, unilateralment, etc, etc. Per part del últim Govern PSOE, del Sr. Zapatero del “Real Decreto 1628/2011” que regula el llistat i el catàleg Espanyol d’espècies exòtiques invasores.
No estenem, ni aprovem aquest “Real Decreto” que esta en boca de tots i en tots el medis de comunicació, ens sentim totalment agredits per aquest “Real Decreto” que ha aixecant a pescadors i qualsevol afectat, directa o indirectament, en un crit majoritari d’indignació i rebuig que doni el cop de timó que calgui perquè especies que porten més de 120 anys als nostres rius i van ser introduïdes per les pròpies Administracions, puguin ser naturalitzades en les zones de pesca intensiva on estan habitant des de fa tants anys i donant grans dies de gaudiment, i satisfaccions als pescadors.Ja son varies Comunitats Autònomes, entre elles Catalunya que han declarat que impugnaran el "Real Decreto", esperem que acabi essent així, i ens afegirem i sumarem a qualsevol proposta de rebuig, impugnació i manifestació en contra del “Real Decreto 1628/2011”, perquè puguem continuar gaudint de les grans lluites de les esportives truites irisades del Coto Ribagorçana.
De moment la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, no està repoblant el Coto Ribagorçana NR-017, ni es preveu de fer-ho en pocs dies, ja informarem quan estigui previst de començar a fer-ho, però si no canvia la situació referent al “Real Decreto” que pot tardar més del que tots voldríem, les pròximes repoblacions hauran de fer-se amb truita fario.


Agraïm que voluntàriament es practiqui la pesca sense mort perquè puguem continuar gaudint al menys de la pesca al Coto Ribagorçana NR-017, fins que es torni a repoblar assíduament.

Continuarem informant, continuarem lluitant.

Alguns dels molts llocs d'interès sobre el  "Real Decreto 1628/2011"