Blog dels Pescadors del Ribagorçana

Aquest blog, serà el nostre medi de comunicació amb socis i simpatitzants pescadors, que com nosaltres gaudeixen de l’esport de la pesca, convertint-lo en una passió.

Arxiu del blog

dimarts, 20 de setembre de 2011

Noticia. Augment de la vigilància als rius de Catalunya.

Hola socis i pescadors, sembla que alguna cosa s’està movent o al menys així ho volem intuir, per que l’esperança és l’últim que es perd.

Volem informar-los d’una noticia que va sortir publicada a la Sala de Premsa de la web de la Generalitat de Catalunya i a algun altre medi escrit entenem que hi ha molta feina a fer encara, tot i que, per alguna cosa s’ha de començar, i esta bé que s’hagi començat donada la realitat que veiem al nostre coto dia a dia, per la nostra part tindran el nostre humil suport si es tracta de fer disminuir el furtivisme del Coto del Ribagorçana, ja què eradicar-lo és quasi impossible actualment.
Considerem que si s’aconsegueix fer un seguiment més o menys habitual i periòdic, creiem que les xifres de denuncia aniran disminuint, segons la noticia i fent una estimació, la mitja és de quasi un 20% de denuncies tramitades, de totes les inspeccions realitzades i ens semblen poques avui per avui, aquestes xifres son que de cada 10 pescadors que veiem al riu, 2 son infractors en més o menys mesura.
Pensem que els que anem a pescar, quantes vegades ens han demanat la documentació? O tant sols, quantes hem vist a alguna autoritat? La veritat és que mol poques, per tant agraïm l’últim paràgraf de la noticia i nosaltres des de la Societat de Pescadors Esportius Ribagorçana estarem al cas de si es compleix, per aplaudir-ho sens dubte.

“La Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat ha manifestat la intenció de combatre amb força el furtivisme i preveu, properament, intensificar encara més la vigilància a totes les aigües continentals de Catalunya”.
Un altre dia parlarem dels corbmarins, un altre problema greu, gran i en augment.

Bona pesca