Blog dels Pescadors del Ribagorçana

Aquest blog, serà el nostre medi de comunicació amb socis i simpatitzants pescadors, que com nosaltres gaudeixen de l’esport de la pesca, convertint-lo en una passió.

Arxiu del blog

dijous, 31 de juliol de 2014

I Curs d'Aprenentatge i Millora de la Pesca 2014

Primer demanar-vos disculpes, ja que aquest curs estava previst segons calendari general de la Societat de Pescadors Esportius Ribagorçana, pels pròxims dies 2 i 3 d’agost de 2014, però per problemes d’assistència dels monitors hem hagut de canviar la data pel dia 9 d’agost de 2014. El diumenge 10 d’agost de 2014 depenent de l’afluència de participants del dia anterior, l’organització decidirà si es continua amb alguna ampliació del programa, o es tanca el mateix dissabte al vespre, donant per acabat aquest I Curs. 

Tots els pescadors sabem i veiem que els nostres nens i nois no tenen en la pesca una prioritat ja sigui per lleure o per esport, tots volen ser futbolistes però tampoc i caben tots en aquest esport i arribar a ser un bon pescador i gaudir-ne pot ser és més fàcil que ser un bon futbolista, cada cop és més difícil veure un nen o un noi pescant a peu de riu, per això ens preguntem els pescadors, quin serà el nostre futur destí?

Actualment no s’està creant el natural relleu generacional que seria necessari per mantindre viva una activitat ancestral com la pesca amb vessant social, lúdica i esportiva. Si pare, oncle, o avi no son pescadors i encara que ho siguin, son pocs els nens i nois que prenen la pesca com un dels seus esports o lleure.

La SPE Ribagorçana com algunes altres Societats i/o Clubs però poques, vol incentivar el major nombre possible de nens i/o nois i aquest any volem començar a fer-ho,a ara bé no podem fer-ho sols necessitem l’ajut de tots vosaltres que essent ja pescadors teniu, coneguts, amics i familiars als que informar del que volem fer, no serà senzill i aquest primer any encara menys, però intentarem donar el primer pas i esperem que l’any que bé amb més temps d’informació i  preparació puguem ser molts més.

Aquest primer any no sabem molt bé qui serem i quines seran les necessitats d’aprenentatge i/o millora que tindran els participants que assisteixin, no és tracta d’un Curs només per nens i nois, sinó que està obert a qualsevol persona que vulgui aprendre o millorar alguna cosa de la pesca o del seu nivell de pesca, per això intentarem estar preparats i assolir amb una resposta oportuna, coherent i el més professional possible les sol·licituds dels que vulguin participar.


L’assistència i participació al curs és totalment gratuïta, si és vol poder pescar al coto cal pagar la taxa corresponent i tenir la llicencia de pesca en vigor.


TEMARI

La pesca des d’un inici basic, passant per tots els nivells i modalitats de pesca esportiva de la truita i acabant en la pesca esportiva d'alta competició.

Els materials i estris de pesca. Els primers passos de la pesca, muntatge i preparació de canyes, carrets, línies, baixos, esquers (mosques, mosquits, culleretes, etc.) nusos, waders i botes, etc.


Els peixos (Truites irisades, truites fario, els altres salmònids i altres especies de riu).

El riu (Diferents zones de pesca, l’aigua, les corrents, les pedres, les tolles, com, perquè i per on wadejar un riu, etc.).

Els insectes del riu (Nimfes, crustacis, larves, emergents, efèmeres, tricòpters, plecòpters, spents, streamers, etc.) amb muntatge de mosques.

Normativa de pesca (Normes, llicencies, permisos, documentació, etc.)

PROGRAMA
Dissabte 9 d’agost de 2014


HORARI
09:30 hores 
Concentració Bar “Rincón de Josefa” d’Alfarràs.
09:45 hores – Presentació del I Curs d’Aprenentatge i Millora de la Pesca.
10:00 hores – Distribució de monitors segons les necessitats.
10:30 hores – Inici del 1r Mòdul de les activitats relacionades amb la pesca.
11:30 hores – Inici del 2n Mòdul de les activitats relacionades amb la pesca.
12:30 hores – Col·loqui la pesca en general.
13:00 hores – Fi activitats del matí.

13:30 hores Dinar Bar (Rincón de Josefa) d'Alfarràs
16:00 hores – Concentració Bar “Rincón de Josefa” d’Alfarràs
16:30 hores – Distribució de monitors segons les necessitats.
17:00 hores – Inici del 3r Mòdul de les activitats relacionades amb la pesca.
19:00 hores – Inici del 4t Mòdul de les activitats relacionades amb la pesca.
20:00 hores – Fi d’activitats i comiat del I Curs d’Aprenentatge i millora de la Pesca 2014.Arribat aquest punt només ens queda demanar que s’apunti el major nombre de persones, i agrair-vos que feu difusió d’aquest I Curs.

Per poder participar és imprescindible inscriure’s, datra límit d'inscripció el dia 7 d'agost de 2014 a les 00:00 hores, envieu el full d’inscripció per correu electrònic o truqueu-nos, totes les dades que necessitem les trobareu al full adjunt.

Descarrega el Full d'Inscripció