Blog dels Pescadors del Ribagorçana

Aquest blog, serà el nostre medi de comunicació amb socis i simpatitzants pescadors, que com nosaltres gaudeixen de l’esport de la pesca, convertint-lo en una passió.

Arxiu del blog

dimarts, 1 de setembre de 2015

ANUL·LAT EL II CURS D’APRENENTATGE I MILLORA DE LA PESCA 2015

Bona nit socis i pescadors, avui ens veiem amb l’obligació de prendre una decisió complexa i incomoda, però després de valorar-la suficientment l’hem pres.
Aquest proper cap de setmana, concretament el dissabte dia 05/09/2015, teníem en el calendari de concursos i esdeveniments esportius de la Societat de Pescadors Esportius Ribagorçana, el II CURS D’APRENENTATGE I MILLORA DE LA PESCA 2015, i l’hem de suspendre per tant, aquest any no es realitzarà lamentant-ho molt.

 
La Societat de Pescadors Esportius Ribagorçana, teníem molt interès en continuar i consolidar aquest Curs de Pesca  que varem començar l’any passat, amb la participació d’un grup de nens de les escoles de les poblacions riberenques del Coto d’Alfarràs NR-12 A/B i un altre grup menys nombrós de pescadors, que volien ampliar els seus coneixements de pesca i modalitats.

 
El motiu de la suspensió del Curs, està basada en el perill que podia suposar per els participants que precisament busquem i que son els nens, aquests en alguns o en molts casos no tenen la facilitat i destresa de caminar pel riu i llençar els esquers a l’aigua i com no de poder gaudir de la pesca.

Actualment veiem dia a dia que les condicions idònies de pesca que sempre havia tingut el riu Noguera Ribagorçana, al seu pas pel Coto d’Alfarràs NR-12 A/B s’estan perdent, per un augment exponencial de les algues, cosa que complica la pesca sobretot als nous pescadors, per no veure on fiquem els peus al caminar per la llera del riu, amb el perill que això suposa i que cada cop que llencem els esquers a l’aigua, aquests no tenen el moviment desitjat i necessari per enganyar les truites ja que s’enganxen amb les algues que estan en tot el transcurs de l’aigua, per tant considerem que actualment no està en les millors opcions de pesca pels que estan començant i endinsant a l’esport de la pesca.

De moment no tenim la solució, tot i que estem fent passos per intentar-ho, properament continuarem informant del problema i de solucions si es troben.