Blog dels Pescadors del Ribagorçana

Aquest blog, serà el nostre medi de comunicació amb socis i simpatitzants pescadors, que com nosaltres gaudeixen de l’esport de la pesca, convertint-lo en una passió.

Arxiu del blog

dimarts, 26 de novembre de 2013

Resultat de la neteja realitzada al Coto d'Alfarras

Tal com ja els varem informar, el passat diumenge 24/11/2013 vam realitzar la neteja al Coto d’Alfarràs un matí fresc sens dubte, però treballant no es va deixar sentir tant i varem treballar ja que vam fer els seguiment de la totalitat del Coto de la part de baix des de al gravera del Arnó fins a la tolla del president.

El recull va ser de tot tipus de brossa i d’escombraries impressionant podeu veure els 6 sacs que vam omplir, principalment: bosses de plàstic, llaunes de beguda, ampolles de plàstic, embolcalls de paper d’alumini, paquets de tabac, roba, sabates, etcètera. Això fa evident que els pescadors sobre tot i altra gent que s’atansa al riu per altres motius, som entre tots els que ho embrutem, per tant, uns deixats i uns porcs i volem deixar clar que no és més net el que més neteja, sinó el menys embruta. 
Costa entendre que puguem portar les llaunes, bosses, etcètera fins al riu i no ens les puguem tornar a endur cap a casa o dipositar-los en un contenidor de brossa i que s’hagin de llençar en qualsevol racó d’un lloc que ens fa gaudir de tants bons moments.
Hem demanat que es torni a situar un contenidor a la zona de les barbacoes, ja que el que hi havia esta llençat al mig del riu 2 quilometres avall.

Tot i que varem informar penjant la proposta de neteja al blog i enviant 180 correus electrònics a socis i persones relacionades, no va produir la resposta que pensàvem ja que apart de 6 membres de junta de la SPE Ribagorçana, tant sols va venir a ajudar el Sr. Ramon Mena Diaz al que agraïm profundament la seva voluntat d’ajudar, venint des de Vilanova del Camí, Barcelona per fer una tasca que considerem útil, necessària i que va fer com tots els participants de forma desinteressada. 


Sabem que som nosaltres la junta els que tenim la responsabilitat de cuidar i procurar que no es perdi el Coto d’Alfarràs, i ja que actualment l’Administració (Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat) que és qui recapta totes les taxes que son, ho haurien de ser finalistes tant de llicencies de pesca com dels permisos del coto, no està fent aquesta tasca, ni tant sols amb els ajuts econòmics que hi havia per aquesta feina i derivava a les Societats i Clubs. Ara ho hem de fer per voluntat pròpia i ja que no tenim l’ajut de l’Administració l’ajut de les persones mai està de més.
És clar que el temps de lleure és personal de cada un i el pot dedicar al que vulgui i tampoc podem demanar que es dediqui a netejar brossa dels altres d’un Coto de pesca encara que en siguem socis si tampoc és sent com quelcom nostre.
Bé, la feina principal que volíem fer s’ha fet, no tota la que volíem però si la imprescindible i així anirem fent el que puguem amb més o menys temps i amb més o menys persones.
Volem aprofitar per indicar que un embolcall dels que varem trobar era d’un peixet de vinil estri de pesca que està actualment prohibit al Coto d’Alfarràs essent motiu de sanció si es detecta la pesca amb aquest aparell per part del Cos de Agents Rurals o Mossos d’Escuadra. 
Ara només demanaríem als pescadors socis o no que entre tots procurem embrutar menys.